Jak vybrat masku proti hmyzu

Maska proti hmyzu je důležitou součástí výbavy výběhovaných koní, zejména během letních měsíců, kdy jsou hmyz a mouchy velmi aktivní. Správný výběr a používání masky na koně může poskytnout mnoho výhod nejen pro pohodlí koně, ale také pro jeho zdraví. V následujícím článku si přiblížíme, jak vybrat správnou masku proti hmyzu a jaké jsou její výhody.

Při výběru masky proti hmyzu pro koně je důležité zvážit několik faktorů. Za prvé, velikost masky musí odpovídat velikosti hlavy koně, aby se maska dobře přizpůsobila a poskytovala dostatečnou ochranu. Je tedy vhodné naměřit obvod hlavy koně a vybrat masku s odpovídajícím rozměrem.

Dalším faktorem je materiál, ze kterého je maska vyrobena. Nejčastějšími materiály jsou síťovina a jiné lehké a prodyšné textilie, které umožňují proudění vzduchu a minimalizují pocení koně. Důležité je také zkontrolovat, zda má maska dostatečnou odolnost proti trhání a opotřebení, aby vydržela dlouhodobé používání.

Všechny námi nabízené masky poskytují koním UV ochranný faktor, který chrání pokožku koně před škodlivými účinky slunečního záření. To je zejména důležité pro koně s jemnou nebo depigmentovanou kůží nebo pro koně s citlivými oblastmi okolo očí. Nejvíce však UV ochranu ocení bílé čumáčky.

 

Nejprodávanější maskou je na našem e-shopu každoročně LeMieux ArmourShield Pro!

Tato maska je vyrobena z prodyšné a odolné síťoviny, která poskytuje ochranu koně proti rušivému hmyzu. LeMieux ArmourShield Pro má inovativní design, který zajišťuje dokonalé přizpůsobení hlavě koně. Je dostupná v různých velikostech, aby vyhovovala různým typům koní. Maska je vybavena nastavitelným zapínáním na suchý zip, což umožňuje snadné a pohodlné nasazení a sejmutí. Vnitřní část masky je opatřena jemným a pohodlným materiálem, který minimalizuje tření a přidává koni další pohodlí. LeMieux ArmourShield Pro poskytuje nejen ochranu proti hmyzu, ale také má integrovanou ochranu proti slunečnímu záření. Maska je vybavena speciálním UV filtrem, který chrání kůži koně před škodlivými účinky slunečního záření. Je vyrobena s ohledem na bezpečnost a pohodlí koně, což z ní činí vynikající volbu pro každého majitele koně, který hledá efektivní a spolehlivou ochranu proti hmyzu.

LeMieux ArmourShield ProLeMieux ArmourShield Pro

Koupíte zde:

verze s nosem: https://www.equiworld.cz/maska-armour-shield-s-nosem-lemieux/
verze bez nosu: https://www.equiworld.cz/maska-armour-shield-lemieux/

 

Výborný poměr ceny a kvality nabídne maska LeMieux Visor-Tek!

Maska proti hmyzu LeMieux Visor-Tek je inovativní a moderní volbou pro ochranu koně před hmyzem. Tato maska kombinuje účinnou ochranu proti hmyzu se skvělým designem. Chrání citlivé oblasti kolem očí před bodnutím hmyzem a snižuje riziko infekce. Maska je vyrobena z lehkého a prodyšného materiálu, který umožňuje volný průtok vzduchu a minimalizuje pocení koně. Tento pohodlný materiál je navíc jemný na kůži koně a minimalizuje tření. LeMieux Visor-Tek je vybavena nastavitelným zapínáním na suchý zip, což umožňuje snadné nasazení a sejmutí masky. Je k dispozici v různých velikostech, aby vyhovovala různým typům koní. Tato maska je také odolná vůči slunečnímu záření díky integrovanému UV filtrem, který chrání kůži koně před škodlivými účinky slunečního záření.

Maska proti hmyzu LeMieux Visor-Tek Full Fly Mask Camo Blue Maska proti hmyzu LeMieux Visor-Tek Half Fly Mask Camo Blue

Koupíte zde:

verze s nosem: https://www.equiworld.cz/maska-proti-hmyzu-lemieux-visor-tek-full-fly-mask-camo-brown/
verze bez nosu: https://www.equiworld.cz/maska-proti-hmyzu-lemieux-visor-tek-half-fly-mask-camo-brown/

 

Nejodolnější maskou v naší nabídce je maska Gladiator, která odolá většině ničitelů!

Tato maska je nejlepší volbou pro koně, kteří rádi masky ničí. Maska kombinuje účinnou ochranu proti hmyzu s velmi pevnými materiály, díky kterým se nemusíte bát, že bude po prvním dni roztrhaná. Účinně ochraňuje citlivá místa proti bodnutí hmyzem a slunečnímu záření. Unikátní mash materiál zajišťuje skvělou prodyšnost a velmi pohodlné nošení. Maska má nastavitelné zapínání pomocé suchého zipu a taktéž disponuje otvorem pro kštici koně.

Maska proti hmyzu LeMieux Gladiator Full Fly Mask Maska proti hmyzu LeMieux Gladiator Half Fly Mask

Koupíte zde:

verze s nosem: https://www.equiworld.cz/maska-proti-hmyzu-lemieux-gladiator-full-fly-mask/
verze bez nosu: https://www.equiworld.cz/maska-proti-hmyzu-lemieux-gladiator-half-fly-mask/